Anne Machiel Open Vizier

Kinderbespreking met ouders

Een inspirerende en praktische aanpak om zicht te krijgen op wat schuil gaat achter het uiterlijke gedrag van je kind. Je leert aan te sluiten bij wat het kind ten diepste wil.

Over deze avonden

De kinderbespreking introduceert een nieuwe en praktische methodiek van kijken naar kinderen. Ieder kind, ook al vertoont het storend gedrag, wil een positieve inzet leveren. Kan het dat niet, dan zal het zich storend opstellen of terugtrekken. De kunst van een bespreking is te achterhalen, wat er achter het uiterlijke gedrag en de manier van leren van je kind zit, zonder daarbij in negatieve oordelen terecht te komen. Dit geeft mogelijkheden je kind beter te leren kennen en op een meer adequate manier op te voeden en te begeleiden. Binnen de methodiek van de kinderbespreking worden handvatten aangereikt waardoor je, o.a. aan de hand van het waarnemen van en het inleven in de bewegingen van je kind, tot meer inzicht kunt komen. In de manier van bewegen van een mens zit verstopt, waar hij eigenlijk naar toe wil, wat hij eigenlijk “aan het willen” is. Vanuit dit inzicht kun je creatief worden in het aansluiten op wat je kind wil. Dit is een boeiende ontdekkingstocht, die je een stap dichter bij de kern van het kind brengt.

Hoe zien de avonden eruit?

Per avond werken we vanuit één of twee kinderen, die worden ingebracht door de deelnemers.
We kijken, bewegen, herkennen en verkrijgen nieuwe inzichten in kinderen tegen de achtergrond van de antroposofische menskunde.
Er wordt een plek gecreëerd, waar ieder op een vrije, uitnodigende en veilige manier de vraag van zijn kind kan meebrengen en/of inbrengen.

  • Data: in overleg
  • Plaats: in overleg
  • Tijd: bijvoorbeeld van 20.00 tot 21.45
  • Kosten: €40,-
  • Aantal deelnemers: minimaal 7, maximaal 15